Uw contacten kunnen een uitstekende hulpbron zijn om u te helpen bij het identificeren, lokaliseren en verkrijgen van uw droombaan, maar als u uw netwerk ondoelmatig gebruikt, duurt het niet alleen veel langer voordat u slaagt, maar kunt u op de lange termijn ook uw relaties schaden.

Hier zijn vijf fouten die werkzoekenden maken bij het aanboren van hun relaties tijdens het zoeken naar werk, die mensen daadwerkelijk kunnen wegjagen:

Als je iemand ontmoet voor een informatief interview, verwachten ze dat je het interview leidt, dus blijf daar niet als een brok zitten wachten tot ze je met de paplepel ingegoten hebben wat je moet weten. Wees voorbereid met vragen die u kunt stellen over hun bedrijf, hun baan en welk advies ze u kunnen geven voor de volgende stappen.

U weet misschien niet in welke branche u wilt werken of welke baan u zou willen doen, maar die indruk wilt u niet wekken. Het is beter om te zeggen: “Hier zijn enkele dingen waar ik aan denk, en hier is waarom. Vind je dat logisch? Heb je andere suggesties?”

Het is goed om een ​​gewoonte te ontwikkelen om leads op te volgen, maar verander niet in een stalker als mensen niet meteen contact met je opnemen. Ze hebben misschien veel aan de hand en door elke dag te bellen of e-mails te sturen, draag je gewoon bij aan hun stress. Geef ze een kleine pauze en cirkel binnen een week of twee terug.

Het is één ding om trots te zijn op je prestaties en je gretigheid te tonen om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken in je carrière, maar jezelf te hard verkopen of buitensporig naamsverlies zal mensen afschrikken.

Netwerken is een proces, dus stel het niet uit tot het laatste moment. Wanhoop maakt jou en de mensen met wie je praat angstig.

Door vandaag te beginnen met het versterken van uw relaties en het verbeteren van uw netwerkvaardigheden, komt u een heel eind op weg naar een recessiebestendige carrière. Kleine dingen kunnen vaak een groot verschil maken bij het zoeken naar een baan. Uw netwerk kan van onschatbare waarde zijn, maar u heeft de juiste aanpak nodig. Simpele fouten die u in een slecht daglicht plaatsen, kunnen een groot obstakel zijn om de hulp te krijgen die u nodig heeft.