Werken met de Prusa i3 mk3s+ is interessant omdat het het 3D printen naar een volgend niveau tilt. Dat komt doordat deze printer alle geslaagde features van eerdere modellen in zich heeft. Die zijn aangevuld met enkele nieuwe kenmerken. Zo wordt het gebruiksgemak groter en zijn de mogelijkheden om te printen meer divers. Doordat de printer op allerlei manieren is in te zetten, is te zorgen voor printresultaten van professionele kwaliteit. Wil je zeker zijn dat je op een gemakkelijke en veilige manier werkt? Dan is dit de 3D printer waar je mee moet werken.

Het beste bewaard gebleven

De Prusa i3 mk3s+ heeft als voordeel dat het een voorzetting is van eerdere succesvolle modellen van de fabrikant. Voordelen uit eerdere modellen zijn dus bewaard gebleven. Denk aan het heatbed. Denk ook aan de uitneembare print sheets. Ook de automatische Mesh Bed Leveling is hier een goed voorbeeld van. Al dit soort kenmerken maken de bruikbaarheid van de printer een stuk groter. Wat het idee ook is, met dit model is het zeker zo dat het op de juiste manier wordt uitgewerkt wordt. Het maakt het voor grote groepen gebruikers aantrekkelijk om deze in te zetten.

Bekende sterke kanten benutten

Ook voor de Prusa i3 mk3s+ geldt dat enkele bekende sterke kanten benut worden. Zo is er bijvoorbeeld een hele precieze filament sensor die helpt om vloeiend printen te realiseren. Daarnaast is er ook de zekerheid dat de printer zich herstelt wanneer er een stroomstoring is geweest. De gedane werkzaamheden hoeven dus niet meer verloren te gaan. Ook zijn er de nodige maatregelen genomen om de 3D printer nog veiliger te maken om mee te werken. Het is fijn om te weten dat je op die manier ermee aan de slag kan. Zonder verdere zorgen te hebben.

Zelf aanpassingen doen

Een heel ander voordeel van de Prusa i3 mk3s+ is dat deze ook op allerlei manieren is aan te passen aan de eigen wensen. Dat komt bijvoorbeeld doordat deze is op te bouwen en uit te breiden naar eigen inzicht. Dit maakt de printer dus ook meer geschikt om te gebruiken voor specifieke werkzaamheden. Het is fijn om te weten hoe de 3D printer in elkaar steekt en op welke manier je hier voordeel van kunt hebben. Het zijn dit soort mogelijkheden die het printen meer en meer de geliefde methode van werken maken voor veel ondernemers en particuliere gebruikers.