Toen visser Jack eindelijk een laars landde, wist hij dat dit de druppel was. Zijn spectaculaire vaardigheden, met het perfecte vistuig, waar hij de afgelopen twintig jaar elke dag alles aan had gedaan om te polijsten, werkten niet meer. Jack was geïrriteerd. Hij leed aan koude voeten, jeukende vingers en een honger naar succes, waardoor hij elke laars met wraak achtervolgde. Jack was uit zijn element, en hoezeer hij altijd laarzen had bewonderd, hij realiseerde zich die dag iets dat zijn leven voor altijd veranderde.

Overweeg dit nu – nieuw in het land, zes maanden weggespoeld in de hoop passend werk te vinden en zuurverdiende besparingen die als kwik in de kieren verdwijnen. Voeg dit toe om een ​​beetje draai te geven – geen contacten. Net als Jack had ik het gevoel dat ik een dieptepunt had bereikt.

Dus tussen mijn afleveringen van hectisch gekibbel en het geven van de schuld aan iemand die ik te pakken kon krijgen, deed ik het voor de hand liggende wat iemand zou doen – ik surfte op het internet. Het grootste deel van de dag was ik op zoek naar vacatures bij het bankwezen, waar ik alles van binnen en van buiten kende. Ik moest de mensen dat gewoon laten zien, en alles zou goed komen.

Hoewel ik diep van binnen wist dat online solliciteren naar vacatures een onwaarschijnlijke gok was, laat staan ​​op de zeer competitieve arbeidsmarkt in Toronto, ging ik mollig door bij gebrek aan kennis van iets beters. Wat mijn egoïstische vastberadenheid aanwakkerde, was de overvloed aan adviezen over verhuizen naar een andere stad of terug naar school, of erger nog; veranderende bezetting. Alle adviezen waren gericht op de ‘wat’-vraag en niet op het’ hoe ‘.